Tuesday, July 19, 2011

dinsdag @ ship 19-7-2011

Dinsdag 19-7-2011 9:15 Dat bakken van gisteren is goed gelukt want zijn ietsje verbrand maar gelukkig niet ernstig. Vertrokken naar stadje La Coruna wat ook weer duidelijk afwijkt van Bilbao. La Coruna is zeker een mooi stadje maar het kan langs geen kanten tippen aan Bilbao. Het weer was licht bewolkt met af en toe wat zon. Als je Manuel kent van de Britse serie Monthy Python dan ken je onze gids van vandaag namelijk grappig figuur maar zijn Engels is barslecht biggrin onder het motto van iedere gek zijn gebrek. Alhoewel een deel van zijn verhalen niet helemaal duidelijk doorkomen kunnen we er toch nog wat van maken. De belangrijkste dingen in de gebouwen zijn de kruizen die zijn een bekende architectuurstijl van Catelonie.Hierna een kasteel bezocht dat vroeger gebruikt werd voor lepra/patienten te plaatsen. Daarna naar een gevangenis die heropgebouwt is en nu dient als museum. Tussen door nog ff langs een vuurtoren die zo´n 2000jaar geleden is gebouwt (en ja hij staat nog recht, is niet Frans). 


Tijdens ons vrije half uurtje kan ik met trots zeggen dat het ons toch nog gelukt is om een vette snack te scoren en wel in de Burger King in La Coruna. Na dit uitstapje hebben we in een Turks Stoombad gelegen, daarna in relax ruimte en daarna in Sauna douche en terrasje als gevolg (het leven is soms hard). Hierna meegedaan aan een quiz aan het zwembad en Anja heeft dan nog een voorwerp moeten raden hetgeen ons een heuze echte MSC muismat heeft opgeleverd(make my day smile ). Al bij al weer een heerlijke dag en op naar het avond eten. Dinsdag 19-7-2011 20:30u Gaan eten naar restaurant en daarna van een avondje Grease Lightening.
Om 00:30u begint de 50,60 70 party hetgeen weer een aanslag zal zijn op het menselijk lichaam wink. Het eet-thema was Venetië en was zoals gewoonlijk weer prima in orde, het is toch echt een deugd om daar te eten ook mede de bediening van onze ober Thiago uit Brazilië. Anja is er trouwens dapper in geslaagd haar 2e fes rode wijn te beginner (in totaal van alle etentjes smile ). Dinsdag 19-7-2011 23:00u Na enkele afwijzingen naar het animatie-team (dat trouwens het beste was dat ik ooit gezien heb) omdat we liever anderen gek zien doen, genieten van amateurs die op aangeven bepaalde moves/dans moeten uitvoeren. Een koppel waarvan de vrouw genoeg gewicht had om menig ijstijd te overleven moest zogezegd in de lucht gesmeten worden smile.FUN!!! Daarna naar discotheek met goede muziek maar toch vooral hedendaagse muziek. Nu half 2, schaapjes lekker slapen en uitrusten voor een "vermoeiende dag op zee". Morgen dagje aan boord met hoogst waarschijnlijk wat minder weer. Nog belangrijke mededeling en vraag: Wij komen zaterdag aan in Amsterdam om 13surprisedou i.p.v. zondag. Wij hadden een verkeerde dag doorgekregen van reisbureau maar na controle blijkt het zaterdag te zijn wat eigenlijk ook niet anders kon gezien het schema. Moeders: kun jij ons zaterdag ophalen in Amsterdam i.p.v. zondag, ik zal wel terugrijden smile. Ik hoor het wel.