Thursday, July 21, 2011

Donderdag @ ship 21-7-2011

Donderdag 21/7/2011 10:00u Verdeeld in groepen en in bus richting Cherbourg. Het weer is lichtbewolkt en 16 graden, is niet slecht maar hopen op beter weer. De tocht begon met een rit langs de 5 forten die nog grotendeels intact zijn. Bij de start reden we langs de Marinebasis van Cherbourg die zowat de grootste is in Frankrijk. Reden hiervan is het verleden van Normandie waar Cherbourg uiteindelijk ondervalt. Na enkele mooie uitzichten kwamen we enkele wat apart gevormde hutten tegen die het hoofdkantoor van de boeren vormden. Ik wilde hier nog een pen afgeven van het welbekende loonbedrijf uit Hulst (nee, niet Verdurmen) maar ik had er geen bij smile.
 Hierna de kleinste haven van Frankrijk bezocht (de kleinste in iets zijn is niet heel moeilijk). Het ene mooie uitzicht wisselut het andere af en gelukkig maar, want de gids voegt niet veel toe. Hij probeert wel, maar met de welgekende Franse slag (deja vu) wink ) M.A.W. in vergelijking met hem was onze Manuel een vertaalwonder. Om 11 uur komen we aan op een bijzonder mooie plaats met vuurtoren, rotsen en een mooi strand. Wat wel opmerkelijk is zijn de stranden die allen voorzien zijn van keien en dus niet geschikt om met handdoek aan het strand te liggen. Zijn nu aan de hoogste kliffen van Normandie. 


Deze zijn 128 m hoog en je kan er de 3 eilanden van Normandie zien en grottn bezoeken met bijzondere kleuren door de algen. Een eindje verder staat 1 van de grootste kerncentrales die ook levert aan o.a. Belgie en Nederland. Het is wel zo geregeld dat de omliggende gebieden er voordeel van hebben i.p.v. nadeel, omdat een deel van het geld gebruikt wordt om de dorpen en het wegennet te verbeteren, de techniek van de kerncentrale moet bijzonder zijn en moet ik thuis dus eens opzoeken. Het weer is trouwens uitstekend, en hopelijk blijft dit zo als we straks op het schip zijn. Als laatste stukje van de excursie kiezen we voor wat vrije tijd in het havenstadje. De andere keuze was met de gids nog een kleine rondleiding. Na wat marktjes besloten in de zon een terrasje te doen en een Pelforth Blonde met schuim erop. Om 13.45 einde van een zeer mooie excursie wat in zo'n gebied eigenlijk niet moeilijk is. Donderdag 21/7/2011 15:15u Liggen nu aan zwembad. Met simpelweg perfect weer, dus bakken en braden. Vanavond Gala diner met bijpassend feest. Donderdag 21/7/2011 01:30u Nog een leuke avond gehad en het is ons toch nog gelukt om eens te dansen smile en dan nu schaapjes gaan tellen.