Saturday, July 4, 2009

Motorweekend Ardennen 2009

Op vrijdag 4 juli 2009 zetten we het motorweekend in naar de Ardennen. De groep bestaat uit: ik en Anja, Chris op de R6 en Bas op de GSX-R. De eerste dag is het doel hotel A La Ferme. Een hotel dat veel voor weinig bied en mooi gelegen is. Het is het eerste weekendje weg met de motor dus het is even wennen wat je wel en niet mee moet nemen. Uiteindelijk de topkoffer geplaatst waar we beiden genoeg spullen in konden proppen voor een weekend :).
De rit naar het hotel verliep prima en voorbij Brussel merk je dat de hoogteverschillen al wat groter worden hetgeen niet zo heel moeilijk is gezien ons strijkplank kikkerlandje. Onderweg hadden we nog een uitgebreide lunch die bestond uit worstenbroodjes geleverd door Bas die 's ochtends nog bij de bakker had gewerkt (Bas, nog bedankt he ;) ). Na het uitgebreide etentje waren we al snel aan het hotel. Hier de spullen afgezet, douchen en eenvoudig maar lekker eten. Daarna aan een rustig stromend riviertje een biertje drinken en al even praten over de volgende dag.
Na een goede nachtrust zien we dat het weer ons goedgezind is. De zon schijnt, niet te veel wind en het wegdek ligt er prima bij. Vandaag rijden we een toertocht die ik in de gps had geladen. Deze toer rijden we grotendeels en haken hier na een tijdje vanaf omdat we een wel heel mooi stukje met enkele lange bochten tegen komen. In een lange bocht plaatsen we even de spullen waarna iedereen wat kan spelen in de bochten.
Al snel blijkt dat we deze smaak delen met andere motorrijders waardoor het een kleine meeting werd :).
Hierna de tocht verder gezet waarbij het wegdek prima is maar toch af en toe oppassen omdat het toch nog Belgisch wegdek is =  wegdek is af en toe beschadigd en is niet te vergelijken met dat wat je o.a. in Luxemburg aantreft. Nadat onze rit is afgewerkt en tevreden terug naar het hotel zijn gegaan hebben we na het douchen en eten al snel een koude rakker voor ons staan en kijken tevreden terug om een mooie dag sturen.Zondag, laatste dag en zoals gewoonlijk is dat de dag terug naar huis. De terugrit begint goed maar rond Brussel breekt de hemel open zover we hem kunnen zien. Jongens, wat vallen er bakken water uit de lucht. Op de wegen nabij Brussel staat er gewoon een laag schuim op de baan en al snel gaan we als engeltjes uiterst rechts op het gemak rijden. Uiteindelijk stoppen we even zodat Chris z'n regenpak kan aantrekken. Dat hadden we veel sneller moeten doen want vanaf dat moment hebben we geen regen meer gehad.
Uiteindelijk met mooi weer thuis gekomen en iedereen heeft er lekker weekend op zitten. Het was prima maar 2 jaar later hebben we de ervaring dat het in Luxemburg toch wat beter rijden is. Goede ervaring en een geslaagd 1e weekend weg met de motor! HyperSmash.com