Friday, July 22, 2011

vrijdag @ ship 22-7-2011

Vrijdag 22/7/2011 07:45u Verzamelen en daarna vertrekken naar Stonehenge. De gids melde dat het vandaag de eerste dag mooi weer was in 2 weken in South Hampton, dus dat is mooi mee genomen. In South Hampton wordt de Ford Transit gebouwd (de bestuurders worden de vanman genoemd). De Titanic vertrok vanaf hier in 1912. Bij het zinken van de Titanic, kwamen 520 inwoners van South Hampton om het leven, die tijdens het zinken werden ontslagen, om geen uitkering te hoeven betalen. Benny Hill komt ook van hier en zijn zeer gewilde show werd van tv gehaald, omdat ze vonden dat hij vrouwen belachlijk maakten, wat niet zo was. Eerste bezoekpunt is de new forrest gecreeerd in 1100 door William de Veroveraar en is 375km2 groot. 3000 Paarden, 2000 koeien en 4000 herten (4 hertensoorten) lopen hier vrij door het gebied, zonder dat dit is afgezet en word gekruist door enkele wegen. 
De gids is trouwens perfect, hij legt fantastisch uit, op een typische engelse, komische manier. Bezoek aan Stonehenge is mooi om te zien, met daarbij ook de geschiedenis, die we via een audio guide meekrijgen. Wat wel grappig is (en dat houdt het trouwens mistery's) is het feit dat ze niet weten hoe de stenen er geraakt zijn en waarom. Wel is bekend dat er verhoudingen zijn met de seizoenen, door de stand van de zon. 


Ook zijn er veel meldingen van UFO'S geweest. Ik dacht dat ik er ook net 1 zag smile of het was nog een restant van gisteren avond wink. Op de middag nog een uurtje rondlopen in een typisch engels dorpje, met veel winkels en een aantal Pubs. Hier natuurlijk ook een bezoek aangebracht, maar het bier wat ik kreeg was echt niet te drinken sad dit is echt slootwater, man man... het is 1 van de weinige pintjes die ik in mijn leven niet opgedronken heb. Vrijdag 22/7/2011 14:00u Terug aangekomen op het schip. Vettige hamburger achter de kiezen, en voorbereiden voor het vertrek terug naar huis. Vanmorgen best prima weer maar is nu bewolkt dus geen zwembad weer.