Saturday, July 16, 2011

zaterdag @ ship 16-7-2011

zaterdag 16-7-2011 10:00 Na een goede nacht met de nodige nachrust wink goed aan het ontbijt beland met uitzicht op zee vanaf achterkant schip. Helaas is het regenachtig weer waardoor verbranden aan de 2 zwembaden bovenin het schip niet zal lukken vandaag. Tijdens het ontbijt dat trouwens goed in orde was, zaten we met 2 gebroers aan tafel. Na even kort voorstellen bleek dat ze uit regio Amsterdam en uit het noorden van Nederland kwamen. Toen wij vertelden dat we uit Hulst kwamen vernoemde die man opeens: De Klinge! Ja, ik had even een moment dat ik twijfelde of ik wel wakker was maar dat was wel degelijk zo. Hij had daar tijdens de oorlog gezeten vanwege de bezetting en hij wist ons ook mee te geven dat hij er niks van verstond vanwege het dialect smile. Gaan nu de rest van het schip verkennen. zaterdag 16-7-2011 15:00 Excursie "Green Venice" gaat niet door vanwege te weinig aanmeldingen. Daarna maar gekozen voor "The White Island Of Ré". Zojuist een massage gehad voor 2 personen gedurende 45min hetgeen gelijkenissen had met het drinken van bier namelijk slaapverwekkend en ontspannend.


 Alle spieren en zenuwen zijn weer los, moeten toch eens een schoonheidsspecialiste bij ons in de buurt zoeken wink. De teksten trouwens toch maar in het Nederlands zoals je ziet vanwege het gemak biggrin. Vanavond weer met Hans aan de tafel (is voor Feyenoord wink ) ondanks dit toch een vriendelijke man. Het weer is nog niet optimaal maar bewolking trekt toch al wat open. Als iemand wil helpen bidden voor beter weer dan : GRAAG! biggrin. C'mon party people...
zaterdag 16-7-2011 17:00 Na enkele lekkere biertjes en nog wat verdere verkenning van 't Schip gaan we ons klaar maken voor gala-avond. Dit begint met om 19:00 theater met daarna diner. zaterdag 16-7-2011 19:00 Het weer is nog niet best (lees redelijk wat wind met af en toe wat regen) maar gelukkig is het vanavond binnen te doen wink. Het schip schommelt wel iets maar dat is al snel een gewoonte geworden. Gezien de golven stellen de schommelingen niks voor en het zorgt tevens voor grappige momenten. 
zaterdag 16-7-2011 21:30 Schommelingen zijn wat meer geworden (ligt niet aan het bier) en het is soms een drijvens pretpark smile. Voordat we naar het theater gingen zijn we op de foto geweest met de kapitein. De voorstelling in het theater was in één woord geweldig! Alle act's waren perfect uitgevoerd en het klonk fantastisch, het beste optreden dat we al gezien hebben.(nog beter dan de T-birds in Jamaica wink ) Terugkomend op de schommelingen: dit is toch echt iets wat eens zelf moet meemaken smile. Het geeft zelfs het drinken van een biertje een extra dimensie. Eenmaal in het retaurant is het echt genieten van de perfecte service en het zeer goede eten. Hier kan de middagploeg nog wat van leren. Niet dat het 's middags of 's ochtends slecht is maar het is 's avonds gewoon "AF". De kaas van het tussengerecht wordt op vraag op het eten gestrooid zoals ook het servet op je schoot wordt gelegd (is bij mij wel nodig). De Hans (supporter Feyenoord) zat trouwens deze avond niet bij ons aan tafel dus we konden niemand pijn doen met onze eetkunsten.  23:00u Gedurende de hele dag is er entertainment verdeeld over zowat het gehele schip. Het stuk waar wij bij zaten was echt geweldig en is nog wel eens leuk om thuis over te doen. Het was een spel met ballonnen die je via de kamasutra kapot moest maken biggrin. Combineer dit met wat jongeren en ouderen die plezier willen maken en je kunt gegarandeerd een avond lachen! Na spel-gedeelte begon er een band te spelen die echt goed klonk. 


Het enige wat ons opviel en wat ik ook tegen de obers zei was dat het volume van de microfoon (zangeres) te zacht stond. Dit was blijkbaar iedere avond en er werd niks aan gedaan. Op het einde van het optreden kwam er iemand die toezicht houd dat het entertainment wel goed is en die gaf meteen aan dat het volume van die microfoon te laag stond biggrin...Hieruit blijkt dat we audiovisueel nog in orde zijn wink. Hierna zijn we nog naar de discotheek geweest waar goede muziek werd gedraaid. Hierover schrijf ik wel wat uitgebreider tijdens de komende dagen.