Sunday, July 17, 2011

zondag @ ship 17-7-2011

zondag 17-7-2011 09:00 Net het ontbijt achter de rug. Het was hierbij echt ontzettend druk maar zijn er zojuist achter gekomen dat je ook buiten (wel beschut) kan ontbijten en dat zag er al een pak beter uit. De zon is nog niet helemaal doorgebroken maar de temperatuur is toch al wat hoger op het dek. Gaan nu nog even wat terras hangen op het dek en dan vanmiddag legt het schip aan en dan begint de excursie.
Zondag 17-7-2011 12:30 Weer is al stukken beter en het is behoorlijk druk aan de zwembaden. Het land is ook in zicht. Excursie is 30min uitgesteld vanwege vertraging dus dan maar ff: large beer and Colibri cocktail please, kan nog net smile.Bij het aanmeren van het schip kregen we nog een uitgebreide massage doordat het schip behoorlijk wat vermogen gaf voor het bijsturen. Die massage is op z'n Hollands gezegd: mooi meegenomen. Zondag 17-7-2011 14:15 In de bus richting start excursie naar Ars De RĂ© hetgeen vooral bekend staat voor de handel van zout en wijn. De gemiddelde temp. gaat bijna nooit onder de 0 dus een goed klimaat. Tijdens de rondrit komen we de rasta-ezelfs tegen. Deze hebben precies dreadlocks en hebben langer benen dan een normale ezel, echt iets voor de Fransen wink. Uiteindelijk in Saint-Martin aangekomen wat een heel mooi plaatsje is en waar je de typisch Frans bouwtijl terugvindt. We zijn in een toren van een kerk (149 treden) waarvan de laatste helft van "twijfelachtig" hout wat door de bezoekers voelbaar bewoog (echt iets voor mij).


 Toen we bovenkwamen ging het na zo'n 3min regenen en hard waaien en we konden nog niet meteen naar beneden omdat er nog bezoekers naar bovenkwamen en 2 richting verkeer op dat gammel trapje niet mogelijk was (werkte zelfs met stoplichten!?!). Uiteindelijk nog sprintje getrokken om op tijd bij de bus te zijn waarna we nog een bezoek brachten aan een dorpje niet ver van Saint-Martin. Hier heb ik gebruik gemaakt van een Frans toilet hetgeen het Frans sfeertje compleet maakte (man, man man, die Fransen zijn echt in de tijd blijven hangen.


 Het kan toeristisch bedoeld zijn maar dit gaat ver biggrin ). Zondag 17-7-2011 17:30 Excursie aan La Rochelle zit erop en de bus gaat terug richting schip (lees: honger) Zondag 17-7-2011 20:30 Ff naar opera geweest (lees 1min) maar dat ging me wat te ver. Eten was weer prima in orde en Hans was er weer niet bij(waarschijnlijk naar een ander restaurant geweest). Hierna naar Carnival Feest hetgeen prima in orde was en mooi versierd. 


De opkomst was wat minder omdat er een antal mensen niet lekker waren vanwege de ruigere zee hetgeen voor wat meer schommelingen zorgde. Dit was meer dan voorheen en dat was voor sommigen net wat te veel. Wij hebben er gelukkig nog geen last van en hopen dat ook zo te houden smile.