Sunday, September 25, 2011

The Fazers @ De Vlaamse Ardennen

Op het menu: toertocht in de Vlaamse Ardennen. Rating: 9.5
Voorgerecht en nagerecht: stukje snelweg. Rating: 6.5

Wat we vandaag hebben gereden is toch wel zowat het Vlaamse gevoel "pur sang" vind ik zelf. Het rijden in Oudenaarde, Ronse, Geraardsbergen,...echt simpelweg prachtig.
Ik was al eens in Oudenaarde geweest en had al een stuk Vlaamse Ardennen gereden met de Herfstrit van 2008 maar dit ging toch behoorlijk wat verder.


De wegen die we voorgeschoteld kregen waren een afwisseling van polderwegen voorzien van strak asfalt tot steegjes van 1,5m breed voorzien van stukken beton gelegen op noemenswaardige hellingen. Het gevoel dat we kregen bij afdalen, oprijden van de heuvels gaf echt voldoening. Rijden in bijv.Luxemburg is ook zeer mooi maar op een totaal andere manier. In Luxemburg rijd je continu op zowat perfect asfalt en kun je tegen een zeer vlot tempo over de overzichtelijke heuvels kijken.
Bij deze toch was het meer het ontbreken van de orde en structuur in de wegen / dorpen die het zeer speciaal maakt.

Na een korte stop in Oudenaarde, waar ook een tussenstop was van een georganiseerde toertocht, reden we richting Ronse om ons te voorzien van de nodige Kcal. Bij aankomst zagen we dat de boel was afgezet omdat er een cart-event bezig was namens Red Bull wat er wel spectaculair uitzag. Hier wat vette happen besteld in een vage Shoarma-tent en even lekker ontspannen onder een zon die zwaar overuren aan het draaien was.

Vanaf Ronse reden we richting Geraardsbergen om hier de bekende "muur" op te rijden. Via geweldige toerwegen (lees: toerwegen zoals hierboven genoemd, dus niet continu strak asfalt.).

Na enkele pogingen in Geraardsbergen om "De Muur" op te rijden kwamen we er achter dat we het blauw/witte bord moesten volgen en niet het bruine :). Dit was de bijdrage van die bikkel op de blauwe Fazer.
Omdat bovenop de muur het terras overvol zat besloten om elders wat te drinken en dat is uiteindelijk Zelzate geworden. Hier werden we voorzien van de betere meezingers en een deelverzamling van fanclubs van locale zangers.

Hierna vredig naar huis met de wetenschap dat ik deze tocht zeker nog s ga rijden!