Tuesday, November 22, 2011

Weekend Keulen

Maandag avond 14 november 2011 nog ff snel een weekendje Keulen geboekt. Nadat Londen en Berlijn geen optie meer waren is het uiteindelijk Keulen geworden. Vrijdag om 11u doorgereden richting hotel Harmonie in Keulen. Na een 3 uurtjes zweven met de Zweud aangekomen en de auto stond meteen op de plaats waar hij het hele weekend kon staan namelijk op de privé-parking van het hotel.


Na aankomst meteen wat verkennen en voorbereiden voor morgen. Na een kokend bad naar op zoek naar een restaurant. Het vinden van een restaurant was niet moeilijk maar een keuze maken was dat wel. Na enkele km's twijfelen uiteindelijk voor een steakhouse gekozen. Wat meteen opvalt is dat de obers hier op een ander niveau werken als in ons kikkerlandje. Ze staan buiten, spreken je aan maar niet op een manier dat dit irritant is. Wat betreft het eten kan ik alleen maar zeggen dat ik nog nooit zo'n lekker stuk steak heb weggewerkt. Het was Argentijnse Steak op Engelse wijze (lees: rood). Na nog wat proeven van het Duitse biermerk Gaffel uiteindelijk naar het hotel met gevulde maag en lever.

Ontbijt in hotel was eenvoudig maar wel uitgebreid genoeg dus gewoonweg in orde. Hierna vertrokken voor wat winkels af te slenteren (en hier hebben ze dus echt veel elektronica winkels) wat niet echt een straf was deze keer. Na een maaltijd bij Restaurant Istanbul (vette hap), begonnen met de rondleiding voor het opsnuiven van wat geschiedenis. Dit was op zich leuk al had het laatste half uur (totaal 2u) niet gehoeven voor mij.(meer van hetzelfde). Los daarvan zijn was het een bijzondere rtondleiding o.a. door ondergrondse gangen (net voor "De Dom") met opgravingen enz...Hierna gegeten in "normaal" restaurant wat nogmaals dik in orde was (Duiters kunnen blijkbaar goed koken). Eens dit eten voorzien van een bedje Gaffel terug richting hotel.

Zondag helaas terug naar huis. Na een ritje naar het Mediapark in Keulen (wat uiteindelijk niet veel bijzonders was) terug richting huis gereden. Nog een uur verwijderd van huis viel plots het besluit om nog "ff" naar Brugge te rijden voor een middag.

Na een relaxed middag door de Brugse straten (en een cafe wat de verbeelding tarte wat betreft moderne uitrusting) nog wat gaan eten bij een welbekende taverne.

ja, dat is mooi man!