Sunday, January 29, 2012

Weekendje Ardennen 2012

Vrijdag 27-1-2012 de verjaardag gevierd van Anja. Hier hebben we een gevolg aan gegeven in de vorm van een weekendje Ardennen. Zaterdag op tijd doorgereden richting de grotten van Han. Deze waren zoals ongeveer 90% van Wallonië gesloten deze dag. Hierna nog wat opties geprobeerd (o.a. klooster voor de langverwachte kaasschotel met bier maar helaas :D )maar uiteindelijk naar het verblijf gereden waar we voorzien werden van lekker eten en drinken.
Het was een gastenverblijf wat we op zich nog nooit hadden gedaan maar wat wel eens bijzonder was om mee te maken. 's Ochtends wel nog even schrikken toen 1 van de gasten een epilepsie aanval kreeg wat gelukkig allemaal goed afliep.
Prachtige grotten van Hotton
Na een goede nachtrust naar de grotten van Hotton gereden die gelukkig wel open waren (bezoek hiervoor aan Euro Space Center leidde tot hetzelfde resultaat als gisteren: fermez). Na een tussentijds bezoek aan een mooi aangelegd kerkhof de grotten bezocht waarbij ze iemand uit Jamaica hadden geïmporteerd volgens mij een deze benoemd hadden als reisgids ;). Zijn uitleg en rondleiding was zeker in orde maar het was net zijn gedrag dat eerder aan Jamaica deed denken (wat uiteraard niet erg was).
De grotten waren echt bijzonder om te zien al was het soms wel haasten aangezien wij achteraan liepen van de groep en we soms noodgedwongen moesten bijlichten aangezien de verlichting werd aangestuurd door timers die wel heel scherp stonden afgesteld.
BAM (Citadel in Dinant)
Hierna naar Dinant gereden voor een bezoek aan de Citadel van Dinant. Deze Citadel bovenop de rotsen van Dinant is in het verleden zwaar aangevallen/verdedigd en deze informatie en sfeer krijg je dan ook mee tijdens een bezoek, zeker de moeite waard! Vooral ook de opgestelde loopgraven met bijhorende geluiden waren indrukwekkend.
Is koud jonguh
Duidelijke nog geen "modern warfare"...mooi om te zien
Weekendje uiteindelijk afgesloten met wat eten en drinken bij de bekende taverne :) en daarna tevreden naar huis. Samengevat: toppie!!!
Ik heb deze foto niet bijgewerkt (ter info :) )