Monday, March 5, 2012

Ardennen offensief 2012

Dit weekend weer het Ardennen offensief 2012 overwonnen. Het was weer een verzameling van meezing-momenten, uitdagingen, goed samengestelde opdrachten en heel veel leute!

Vrijdag 2-3-2012

's middags met 2 auto's (8 personen) vertrokken richting de Ardennen. Weer was prima en last van drukte hadden we gelukkig niet. Voor we ook nog maar 1m snelweg hadden gereden werd de eerste drink-ronde voorgesteld maar dat kreeg echter pas vervolg op 3/4 van de rit toen we onze honger wegkochten bij de grote gele "M". Eenmaal aangekomen in het huis bleek dit weer een topper te zijn. Zowat alle toestellen in de keuken waren dubbel uitgevoerd (ook de vaatwasser, olé!), eethoek en zithoek ruim genoeg en "een pietsbak" was ook aanwezig.

Bij de aankomst van de rest van de groep werd de berg spaghetti klaar gemaakt die dan moest zorgen voor een stevige bodem. Dat lukte prima en gaf als neven effect ook meerdere gas-ontwikkelingen bij sommige mensen :). Na het eten volgde de eerste opdracht wat neerkwam op het samenstellen van de groepen. De twee toekomstige moeders werden aangesteld als kapitein waarna op creatieve manier de ploegen ontstonden.
Sfeer-foto van het weekend ;)
's Avonds volgde een feestje wat bij momenten behoorlijk leek op carnaval. Dit feestje werd ingezet door nog wat opdrachten die ons team nog wist te winnen. Dat we de volgende dag al extra bakken bier moesten halen was hiervan een gevolg :). Om 4.30u 's nachts besloten we dan toch maar een paar uur te gaan slapen aangezien we de volgende dag wat km's te voet moesten afleggen.

Zaterdag 3-3-2012

's morgens de lichamen versterkt met de nodige eieren en alle mogelijke gerechten die je met die dingen kan maken. Tussendoor hadden we ook wat persoonlijke opdrachten meegekregen. Ik moest op alle kamers het wc-papier weghalen en keuken-artikelen in de plaats hangen. Ik heb dit deels gedaan wat bij sommigen leidde tot zweet-momentjes bij die ontdekking maar wat zeer creatief werd opgelost (prachtig :) ).
Originele en inspirerende opdrachten :)
's middags werden we naar het startpunt gebracht voor een goede wandeltocht met enkele oefeningen. Halverwege werden we voorzien van eten en drank. Uiteindelijk een kleine 8km afgelegd met enkele stevige kuitenbijters (steile hellingen) maar wel met mooie uitzichten en veel voldoening. Dat laatste werd versterkt toen bleek dat we ook deze opdracht hadden gewonnen.
Mooi uitzicht bij startpunt van wandeltocht
Zaterdagavond volgde de geweldige campus. Dit is een spel wat bij studentenvereniging wordt gebruikt en logischerwijs dus niet met Cola-light in verband wordt gebracht :). Na het schor roepen van onze stembanden en het lessen van de steeds terugkomende dorst, besloten we ook nu om bij 4.30u te gaan rusten.

Zondag 4-3-2012

Ook voor deze dag waren wat opdrachten gepland maar gezien o.a. het weer werd het vooral een poker-en wiezendag.
Poker....en bier 
Tussendoor nog een bezoek gebracht aan de exotische koeien wat verderop. In de namiddag vertrok een deel van de groep waardoor we met 8 overbleven omdat we de andere dag geen werk verplichtingen hadden.
Crazy cows!
's avonds sloeg de schrik toe toen bleek dat we niet zouden toekomen met de resteren hoeveelheid gerstevocht. De gevolgen hiervan vielen goed mee :) waardoor we uiteindelijk nog een goeie avond hadden en om 2.30u het nest in "doken".

Maandag 5-3-2012

Na een goed ontbijt en het inladen van de auto's gingen we richting een veelbelovende waterval in de buurt. Eenmaal aangekomen bij een info-punt vertelde iemand dat de kans op veel water klein was gezien de waterstand wat ook uitkwam bij aankomst.
Kasteel bij "niet in werking zijnde"-waterval
Los van dit was het een mooie locatie waarna we na een stukje stappen en een kort bezoek aan een kasteel richting Hasselt reden.
Hier gingen we eten/drinken voor middag en brachten we nog een kort bezoek aan de "kleine grote markt van Hasselt" :).
kleine grote markt in Hasselt
Door het inlassen va deze tussenstop bleven we ook bespaard van files waardoor we eenvoudig thuis werden afgezet.

Kort samengevat:

Prima weekend met echt bizarre fun-momenten. Voor de deelnemers ga ik één dezer dagen het filmmateriaal en foto's samenvoegen tot een film op dvd. Je ziet deze nog wel verschijnen. Bij deze nogmaals dank aan de organisatoren en hopelijk op naar Ardennenoffensief 2013!