Thursday, May 17, 2012

Haringrit 2012 Biervliet

Vandaag de Haringrit in Biervliet meegereden georganiseerd door Motor Vrienden Biervliet
We kozen voor de kleine toer van 117km i.p.v. de grote toer van ongeveer 200km.
Dit had te maken met de wat beperkte tijd maar ook met het feit dat we van en naar huis ook nog zo''n 60km verzamelden.
Verzamelen bij vertrekpunt in Biervliet
Bij aankomst op de markt van Biervliet blijkt dat de organisatie redelijk goed op poten staat. Het kraampje voor inschrijven en laden van GPS-toestellen is overzichtelijk al had de volgorde wat beter gekund ( een mens moet altijd wat te zagen hebben he :) ). De toer is enkel te rijden met roadbook of gps. Er zijn geen pijlen geplaatst wat zowel voor- als nadelen heeft.
Voordeel is dat je wel moet inschrijven om de tocht te rijden en nadelen zullen er zeker zijn voor mensen zonder gps en geen ervaring met een roadbook. Voor mensen die met de tijd meegaan (lees: ons ;) ) is het dus geen probleem.
ideale parkeerplaats bij Perkpolder
Eenmaal vertrokken was er wat verwarring van de richting van de toer maar dat was gelukkig snel helder. Het weer was in orde en de opkomst was meer dan voldoende wat toch altijd weer leuk is om te zien. Vlak bij het vertrek was er nog een ongeval van een Belgische motorrijder waar ik bij deze beterschap aan wens. Eenmaal aan het cruisen was het genieten en we haakten regelmatig in bij groepen die een mooi snelheid reden.
Wachttijd voor het eten grensde aan die van een attractie in de Efteling...
Uiteindelijk (redelijk kort bij het einde van de toer) gestopt in Perkpolder bij Pavilioen "De Perk" voor een frietje incl. accessoires. De wachttijd was belachelijk maar gelukkig was de smaak wel in orde. De capaciteit voor de bereiding van het eten was niet echt voorzien op deze vracht aan motorrijders. De hap en het drinken naar binnen en terug op pad voor de laatste 20min. Bij aankomst in Biervliet nog een stukje feedback gegeven aan de organisatoren die duidelijk bezig zijn met de kwaliteit en dus ook het verbeteren van de toertocht wat toch ook weer motiveert om de tocht in 2012 ook te rijden.
Aankomst in Biervliet, voor de oplettende kijkers: m'n FZ6 staat toevallig tegen de nieuwe Fazer die vooraan staat op de 1e foto in dit verslag :).

Jawel, een ijzeren paarden trailer...:)

Bij aankomst thuis had de teller netjes 190km geteld waarna ik de FZ6 ontdeed van vliegen en andere tegenliggers. Morgen weer vroeg op pad voor een rit richting het circuit van Mettet. Mooi man!
Haringrit 2012