Saturday, July 28, 2012

Bezoek Natuurmuseum & grootste kermis van Europa

Vandaag richting Tilburg gereden voor eerst wat info over natuur, dino's en menselijk lichaam in het Natuurmuseum Brabant. Klinkt op zich saai maar dat is het niet omdat er veel interactie is en op tijd een dosis humor.

Bovenstaande foto is het skelet van een potvis van 15m lang die in 1995 aanspoelde.
Wistjedatje: een olifant kan 22 maand zwanger zijn + legt 8 "mijnen" per dag die zo'n 8kg per stuk wegen :).
aaaaiiiiii.....:)
Na een goede 90min aan informatie-toevoer uiteindelijk besloten om het museum te verlaten en de grootste kermis van Europa (volgens sommige bronnen) te bezoeken die op dat moment gelukkig bezig was: Kermis Tilburg 2012
typisch kermis-sfeer...
Dit vind je niet op de kermis in Hulst
Het weer zat mee, de opkomst was goed maar gelukkig niet te druk en het aanbod aan attracties was uiteraard heel groot. De prijzen van drank en eten waren niet opvallend hoog. Na een paar uur kermis uiteindelijk via de gele "M" naar huis gereden. Prima dagje!

Update 12-8-2012

Hierbij wat extra informatie over het bezoek aan het natuurhistorisch museum in Tilburg, het Natuurmuseum Brabant. Dit museum bestond vorig jaar 75 jaar en trekt nog steeds veel bezoekers.
In het museum vind je extreem veel informatie over de natuur (vooral in Brabant), het leven van dieren en planten (en de mens) en bij ons bezoek nog een paar zalen gevuld met skeletten van dinosauriĆ«rs incl. meer aanvullende info. Het personeel was vriendelijk en behulpzaam dus een bezoek waard.
Kort samengevat vind je hier alles over mens, dier, natuur en een stuk geschiedenis en dat op een interactieve manier. Meer informatie vind je op http://www.natuurmuseumbrabant.nl/.