Sunday, July 22, 2012

Day 8, Sunday at a high level


Zondag 22 juli

Gisteravond trouwens nog een onvervalste bbq gedaan op het terras van onze kamer.
De mannen trotseerden de overdreven rookontwikkeling (geur zit nog in mijn neus :) ) die gelukkig geen aanleiding was voor omwonenden om het hotel te bellen :D. Uiteindelijk lekker gegeten al was de capaciteit van de bbq niet wat we verwacht hadden maar uiteindelijk om half drie zonder honger en dorst gaan slapen. Tijdens het balkon-zitten is er nog een tekst ontstaan die helemaal nergens op slaat maar zoals beloofd zal ik hem op mijn blog zetten :).(dit zal voor morgen worden waarschijnlijk waarbij de kans groot is dat we nog aan een vervolg zullen werken).
bbq @ balkon (rook is ondertussen weggetrokken :)...
wat langer uitgeslapen en eens geen ontbijt gedaan in hotel.
10:00u vetrokken naar het meer bij Carezza. Dit meer hadden we al eens met de motor gezien maar nu konden we de boel wat beter bekijken. Het meer staat erom bekend dat er ooit iemand via een regenboog naartoe is gekomen wat via een toegangstunnel duidelijk word gemaakt. Het meer is echt bijzonder om te zien al is het al vanwege de bijzondere kleuren in het water.(wat op foto niet echt voor 100% duidelijk is)
Ik zal hier dan de komende weken ook nog wel een verbeterde foto uploaden.
Zoiets moois digitaal krijgen valt niet meer maar het is toch al iets...Lago Di Carezza
Na een reeks foto's en een gezonde hap (jawel ;) ) om 11:30 doorgereden naar het hoogste punt van de Dolomieten, althans het gedeelte wat met de auto bereikbaar is. Dit punt is 3300+ meter hoog en op de toppen die je daar ziet ligt dus nog sneeuw. De temperatuur hierboven is 8 graden terwijl het beneden in bijv. Bolzano zo'n 27 graden is.
Moeders de vrouw op 3300+ meter
Na een korte pauze en het betere paparazzi-werk terug naar beneden om nog een terrasje te doen in Bolzano. Tijdens deze rit kregen we toch een redelijk rally-gevoel met de Qashqai :). Lekker karren ook al is het maar in de auto. Onderweg kom je honderden motorrijders tegen die jammer genoeg een aantal km's regen mochten ontvangen.
woorden schieten tekort :)
Eenmaal aangekomen in Bolzano ons op het geplande terras gegooid met de oven aan. Tijdens het nuttigen van een "kleine" dorstlesser hoor je dan ineens door de speakers op het terras: "het ultieme zomergeluid, Sky-radio", jawel de Nederlandse radiozender. Het moet ook weer niet zotter worden :). Hierna naar hotel voor het betere drijf-in-het-zwembad-werk.