Tuesday, July 17, 2012

Level 3 Dolomieten


Dinsdag 17 juli.

Zoals gisteren al afgesproken was: om 7u naar het ontbijt. Dat dat vroeg is (op vakantie toch) moet ik niemand vertellen maar bij de gedachte dat we straks naar 2000m en hoger gaan rijden met "the bikeszzz" neemt de pijn van het vroege opstaan weg. Het ontbijt is zoals gisteren en zal naar alle waarschijnlijkheid ook de rest van de week zo zijn: goed. Niks bijzonders maar gewoon alles in orde.

Nadat we een snelle tijd hadden neergezet bij het ontbijt transformeerden we een in paar minuten van toerist naar biker ;). Het vroege opstaan zorgde er uiteindelijk voor dat we voor 8u al het hotel uitreden met in de Garmin een route van 160km. Het eerste kwart van de rit was redelijk rustig waarbij we 1 keer een berg over moesten. Tijdens de klim werden kregen we het gevoel van een 12-jarige die een zak snoep kreeg. Man man man, we zeggen wel eens het walhalla van het motorrijden maar dat is hierbij werkelijkheid geworden.

Het aantal bochten, de staat van de weg, de hoogteverschillen, de steeds veranderende uitzichten, vele andere motorrijders en volle bak zon...Bij het oversteken van deze berg zijn we nog even gestopt bij een soort "klein meer" waarvan de kleuren enz. uit een vakantiebrochure komen. Hopenlijk komen we hier nog 
eens terug om ernaar af te dalen en wat meer foto's te nemen. (heb al 1 foto toegevoegd)

Na deze berg reden we eerst nog wat tussen de bergen door waarna we de ultieme bestemming in het visier kregen . Wat geeft dat een geweldig gevoel om het gas erop te zetten bij iedere bocht en dan uiteindelijk zo'n uitzicht te krijgen op de top. Jammer genoeg is dat nauwelijks zichtbaar op de foto's maar het is toch iets. Boven op de top (2250m hoogte) is het gevoelsmatig zo'n 10 graden terwijl het beneden (200m hoogte) 30 graden is. Nadat we deze schoonheid voorbij waren besloten we wat te eten in een dorpje. Bij het aankomen in dit dorp wist ik mijn motor bijna op een plaats te parkeren waar het (achteraf gezien) niet mocht terwijl Mario en Luigi de plaatselijke "cops" mij even duidelijk maakte dat dit toch niet de bedoeling was :).

Tijdens het eten de kaart nog eens bekeken en uiteindelijk maar besloten om terug richting het hotel te gaan waarbij we de hierboven genoemde schoonheid mochten bezoeken. Uiteindelijk om 14:00 terug bij hotel waarbij de teller op 178km stond wat een goede prestatie is gezien de gereden route.

Hierna al drijvend afkoelen in het zwembad op het dak van het hotel waarna we ons klaarmaken voor een (hopenlijk goed) restaurant in Bolzano. Eventuele details hierover plak ik wel bij de volgende post ;).