Friday, August 17, 2012

A day at Lille

Vandaag eens een dagje naar Lille na het aantrekken van ons toeristenpakje wat nog altijd past :).
Lille is een stad met meer dan 1.1 miljoen inwoners, het economische hart van het noorden van Frankrijk en bevat veel historische gebouwen. In 2004 is Lille trouwens uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa.
Bij aankomst is al duidelijk dat het inderdaad bezaaid is met historische gebouwen maar dat het ook een van de grootste winkel-steden is. Een ideale mix dus voor het betere slenter-, paparazzi- en toeristenwerk.

Hallowwww
We wilden eerst hier ook overnachten en na ons besluit om dat niet te doen kwamen we er ook achter dat hier teveel te zien is voor een bezoek van 1 dag. Dit geeft natuurlijk niet en aangezien het maar 1,5u rijden is zullen we hier nog wel eens terug komen.
Halverwege onze route door Lille kwamen we in de mini-zoo aan die toch nog onverwacht groot is en gratis wat je tegenwoordig niet meer zou verwachten.


Belfort van de kamer van koophandel
Zoals al gezegd is Lille vanaf Hulst zo´n 80min rijden en aangezien ik wat info had opgezocht op internet reden we rechtstreeks naar de beste parking. Vandaag was het dik 30 graden en hierbij hebben we behoorlijk wat km´s gewandeld en gewinkeld waarna onze stop op het terras meer dan verdiend was.
Uiteindelijk een heel geslaagd dagje met het gevoel dat we nog wel eens terug naar Lille gaan. Wat we dan blijkbaar ook eens moeten testen zijn de 100% geautomatiseerde metro-verbindingen waarbij de voertuigen blijkbaar op luchtbanden rijden...apart :).
Jump like a monkey...jump jump...
Hier nog een aantal gebouwen dat we gezien en bezocht hebben.
Kerk St-Etienne
Palais Rihour
Porte de Paris en belfort
Maison Coilliot
Theater Sebastopol
Place de la république
Place du Général-de-Gaulle
Place Louis-de-Bettignies
Kathedraal Notre-Dame de la Treille
enz....

Klik op de advertenties rechts van mijn post om het blog te steunen. Alvast bedankt!