Monday, January 28, 2013

Brugge in het wit, dooi in Damme en Sluis

Ondanks de strenge winter toch richting Brugge voor 2 overnachtingen. Samen met nog twee kersverse ouders een huisje gehuurd. Bij aankomst eerst gezorgd voor de nodige drank en ook wat eten ;-).
Na een uur blijkt het wel opvallend koud in huis ondanks het feit dat de verwarming op 100% draait. Na controle door de eigenaar die de verwarming wat opvoerde toch een warm thuis. 's Avonds nog even langs café "du gas" voor een goede nachtrust :-).
"ijsberen"
Een van de vele details in Brugge
Zaterdag morgen werd Brugge ondergedompeld in verse sneeuw wat voor een fotograaf geen straf is. Op zaterdag hebben we de gedownloade route gelopen (9km wandelwerk in totaal) waarbij het weer ideaal was: sneeuw op de grond en geen regen of sneeuwval en geen wind.
Na de toeristische wandeling de magen gevuld bij de Griek . Veel gezien en bewogen met nogmaals dank aan het weer.
Brugse Zot
Hier trouwens de oorsprong van "Burgse Zot" :
De bijnaam van de Bruggelingen is "(Brugse) zotten". Deze bijnaam danken ze aan volgende legende: nadat ze Maximiliaan I van Oostenrijk, in hun strijd om autonomie, voor een tijd gevangen hadden gehouden, verbood deze het houden van een jaarmarkt en andere festiviteiten. In een poging om hem te sussen, hield Brugge voor hem een groot feest en vroeg daarna de toelating opnieuw een jaarmarkt te mogen houden, belastingen te mogen innen én ... het bouwen van een nieuw zothuis. Hij antwoordde: "Sluit alle poorten van Brugge en je hebt een zothuis!". (zie Wikipedia)
The kids in Brugge
Alleen voor brave kinderen...
Zondag ochtend alles terug ingeladen en nog een tussenstop in Damme. Hier ook een toer gemaakt en na een bezoek aan het restaurant waren onze auto's voorzien van een parkeerboete. Deze was €15 waarbij de eerste gedachte was: valt nog mee :). Als je dit in Nederland hebt dan ben je makkelijk tussen de €40 en €50 kwijt. Ik geef het geld liever ergens anders aan uit maar ja, het was niet anders...
Foto zegt genoeg...
I can see you!
De havenmeester had het niet druk
Met dank aan familie eend
Das een goeie!
Na Damme uiteindelijk "nog even" langs Sluis waar de dames nog een reeks winkels bezochten en de papa's plichtsgetrouw op het terras wachten samen met de kids. Zware taak maar trots volbracht ;). Als laatste bestemming Hulst...
Een brugge in Brugge

OLV Hemelvaartkerk in Damme (iig. wat er van over is gebleven)

Spiegeltje spiegeltje,...
Damme in het wit
Prima en interessant weekend met dank aan het goede gezelschap en het weer! Dat m'n geheugenkaart van 16Gb vol was (had nog twee extra stuks bij) zegt genoeg en na deze post volgt nog een post met sneeuwpret :).