Tuesday, January 1, 2013

Nieuwjaarsduik Walsoorden 2013

Met dank aan een tipgever ;) kwamen we erachter dat er vandaag een nieuwjaarsduik was in Walsoorden. Ondanks de bezoekjes i.v.m. nieuwjaar konden we gelukkig toch richting het "strand" om de ijsberen in actie te zien. Je ziet het iedere keer weer op tv maar er echt bij zijn is toch anders (en kouder...). Dat dit in Walsoorden werd georganiseerd maakt het wel speciaal gezien de grootte van het dorp.
Koud, koud, koud.... :), met op de achtergrond de vlag van Zeeland
Eenmaal aangekomen op het strandje bleek dat er toch een redelijk opkomst was wat waarschijnlijk ook dankzij het prima weer was aangezien het op 1 januari wel veel slechter kan zijn. Om 13:45u begon de opwarming voor de ijsberen m.b.h. instructeur en bijhorende muziek.De sfeer onder de beren was prima wat ook wel nodig is volgens mij :).
De ijsberen bezig met de "opwarming".
Voldoende publiek!
Iets voor twee werd uiteindelijk het startschot gegeven en konden de ijsberen het water in. Dat ze niet heel lang in het water bleven is natuurlijk niet verrassend al bleven enkele deelnemers toch een paar minuten in het water.
Gaan met die hap!
Een goede aankleding is het halve werk 
Dat die nieuwjaarsduik niet heel lang duurde is op zich niet erg gezien de temperatuur aan het water en het paste dan ook perfect in de verdere planning. De gedachte om volgend jaar zelf mee te doen kwam even op maar ging al even snel terug weg (gelukkig) :). Leuk om mee te maken en de kans is groot dat we ook bij die van 2014 aanwezig zullen zijn.