Saturday, February 9, 2013

Carnaval Sint-Jansteen 2013

Jawel: Carnaval Sint-Jansteen 2013. Garantie tot leut, bier, plezier, mooie wagens enz.!
Het weer zat mee al was er heel af en toe wat sneeuw te zien. De wagens en loopgroepen waren weer in orde en de leut na de optocht was ook weer lekker :).
Power!!! Tot in de puntjes afgewerkt, knap!
Oranje boven!
Het publiek was ook prima versierd :)
"De Slippers" hebben de eerste prijs gewonnen wat ook wel terecht is gezien de knappe wagen. Op de bijgevoegde link zijn ook hun vorige creaties te zien. De andere groepen van Sint-Jansteen zijn "De Leutmoakers" "De Prammekes" en "Spuit 11".Het carnaval in Sint-Jansteen staat dit jaar onder leiding van "Prins Pim I". De route van de optocht: Geslechtendijk –Puttingstraat  Oude Galgenstraat, Hemelstraat ,Pr.Hendrikstraat Burg.IJsebaertstraat, Wilhelminastraat  Hoofdstraat. 
De Slippers, ieder jaar een zeer knappe wagen
Carnaval is vooral in het zuiden populair maar de laatste jaren krijgen andere delen van Nederland ook te maken met het virus "Carnaval". Vroeger was carnaval de laatste mogelijkheid om je vol te proppen tot Pasen  Nu is het ook vol proppen maar heeft het voor de meeste niet veel meer te maken met pasen :).
Loopgroepen afgewisseld met wagens
Mate van afwerking was zoals gewoonlijk dik in orde
Sam in 100% carnavals stemming
Met gevoel :)
Vandaag Sint-Jansteen wat voor mij toch al behoorlijk wat jaren geleden is daar ik normaal gezien in Hulst ga kijken. Lekker dagje en voor herhaling vatbaar. Morgen een doop fotograferen (uitdaging) en daarna naar Hulster carnaval gaan kijken. Carnaval Hulst 2013 zal zeer zeker weer in orde zijn dus ben benieuwd. De weersvoorspelling geeft een laagje sneeuw maar dat is niet de eerste keer en zal ons niet tegen houden om naar de optocht te gaan.