Thursday, February 21, 2013

Van oud naar nieuw in Antwerpen

Na een toeristisch bezoek aan Gent en Brugge was nu Antwerpen eens aan de beurt. Antwerpen telt ongeveer 500.000 inwoners en staat bekend als diamantstad en modestad. Normaal gezien kom je vooral in de winkelstraten of in de buurt van het centraal station maar aangezien ik goede ervaringen had met de routes van http://www.reisroutes.be heb ik dat voor deze dag ook gedaan en met succes.
Op weg naar de metro via een onderdeel van de tunnel
De dames incl kinderwagen op de roltrap
Aankomst op de groenplaats
Klik hier voor meer gegevens van de route.
We hadden de auto op Linkeroever gezet en dan de metro genomen naar de Groenplaats waar de route begon. De route "van oud naar nieuw" verliep meer buiten de stadskern en zelfs met opvallend veel groene stukken erin met een aantal plaatsen waar we nog niet geweest zijn.
Via behoorlijke roltrappen de voetgangerstunnel in
Rust in de voetgangerstunnel (met de 10-24mm lens)
eenvoud siert
Via de voetgangerstunnel kwamen we dus aan de andere kant van het kanaal. Eerst wat eten/drinken bij Retro Cafe en daarna klaar voor de rest van de 7,5km. Het weer was zacht met wat mist. Deze bleek na de volgende eet/drink-stop verdwenen te zijn. Daarna ging de tocht langs het kanaal met de nodige kunst en uitzichten. Toen we voorbij een haven liepen waren enkele "senioren" met hun radiografische bootjes aan het spelen waarbij er 1 bijna ten onder ging (zie foto) :).
Senioren druk aan het varen , links de boot in nood :)...
me, myself and I aan het "werk"...
Het resultaat van bovenstaande foto :)... graffiti met de skyline op de achtergrond die ondanks de mist toch nog redelijk zichtbaar is.
dan maar te voet ;)
Uiteindelijk een 2e stop ingepland bij Plaasj Kaffee omdat je toch al snel dorst krijgt van al dat stappen ;). Hierna uiteindelijk via mooi stuk natuurgebied "Middenvijver". Hier gaan we zeker nog eens terug komen incl. hond natuurlijk.Weer een compleet ander stuk van Antwerpen ontdekt met een bezoek aan de Chinees om de dag goed af te sluiten.
geschreven zoals je het uiteindelijk zegt...why not? :)
Toch eens zoeken naar de offroad-banden voor de kinderwagen :)
100% focus ;)
Op bovenstaande foto's is trouwens te zien dat de zon uiteindelijk nog aanwezig was en de mist verdween.
Zoals gezegd zullen er zeker nog wel foto's volgen van een bezoek aan de "Middenvijver". Prima dagje en voor herhaling vatbaar( met dank aan het goede gezelschap trouwens). Op naar de volgende trip!
Ik heb ook nog een aantal "jump-foto's" van deze dag (ook van Wim en Maris :) ) en die volgende zeker in een van de volgende posts!