Tuesday, March 12, 2013

Lang leve de 4 seizoenen!

Dat we in de Benelux kunnen genieten van de vier seizoenen is geen verrassing maar dat de temperatuur in 1 week veranderd van +17 naar -5 is wel even omschakelen. De plotselinge sneeuw in België heeft de langste file ooit te veroorzaakt: +1600km :). In Nederland was er ook veel overlast en werd aangeraden om niet onnodig de weg op te gaan. Frankrijk had er ook last van waar 70.000 mensen zonder stroom zaten.

Wat doe je dan met je fotografische interesses => het voordeel eruit halen en van de gelegenheid gebruik maken :). Hieronder dus een aantal sneeuw-foto's van het mooie zuiden en een stukje België.
Alle wegen leiden naar...
Het beest zonder naam...
Het vroor nog niet lang genoeg waardoor het water nog vloeibaar was :)
Het plakt lekker
Volg het witte pad...
Toch nog een snelweg in België zonder file :)
Dat het met sommige plaatsen een behoorlijke bende was is dan ook niet zo moeilijk. Dit ligt niet aan de slechte strooi- en schuifdiensten maar vooral aan de hoeveelheid neerslag die op korte tijd viel. De Belgische strooidiensten hebben nog hulp gekregen van de Nederlandse collega's. Wat betreft de bovenstaande foto betreft: Safety first he :).
Bedankt om op 1 lijn te gaan staan :)
Weetje: Schapen gaan met de koppen naar elkaar staan omdat dit warmer is...toch weer een leermoment op m'n blog. Dat ze op 1 lijn staan is blijkbaar toeval (volgens meneer Google).
Grens van moeder natuur met de industrie
Minimalisme
Met het "warme" weer van vorige week was het ijs en sneeuw al uit m'n verwachtingspatroon. Een post van vorig jaar op 11 maart geeft een ander beeld: Daar is de lente, daar is de zon. Ik vind de winter niet erg maar het is vooral de lente en zomer die niet zo lang moeten wachten :).

7 comments:

 1. Brrrrr...
  It's snowing now in Paris too...
  Kind regards,

  Pierre

  ReplyDelete
  Replies
  1. Snow in Paris is always beautiful. Keep warm ;-)

   Delete
 2. Het weer slaat gewoon compleet door, ik hou van verschillende seizoenen maar nu wil ik lente.

  Groetjes,
  Filip

  ReplyDelete
 3. The scenery covered with snow is so serene and quiet. The person who left footprints must have rushed home. I can see stories in your photos.
  Have a great week.
  keiko from Nara, Japan

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks for your comment Keiko!
   At this moment the snow is almost completely disappeared.

   Delete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete