Monday, April 29, 2013

Rook, rook en rook: pikdorsercross in Driewegen

Vandaag nog eens gaan kijken naar de pikdorsercross in Driewegen, Biervliet. We waren er goed op tijd waardoor we eerst wat konden drinken en hierbij werd Sam (onze zoon) omgetoverd tot tijger met dank aan de schminkkunsten van de dames in Driewegen. In welk dier hij veranderde op de terugweg lees je onderin deze post.
Het beviel hem wel :)
Daarna aan de rand van het parcours gaan staan terwijl de rokende pikdorsers gereed gingen staan aan de start. Dit was dan ook nog de laatste mogelijkheid voor de vogeltjes om nog even te genieten van de heldere lucht want daarna was die lucht simpelweg ZWART :). Als de cross eenmaal bezig was kon je de Tomtom in de buurt uitzetten en gewoon op de rooksignalen afgaan.


ff binnenbocht nemen...
Het circuit was een simpele lus maar dat je daarmee voldoende actie kan krijgen was duidelijk. Het is mooi om te zien hoe de bestuurders op het randje reden terwijl ze al stuiterend richting de bochten vlogen. Er werd ook een premie ingezet voor degene die eerst op zijn dak ging wat wij jammer genoeg niet meer hebben gezien. Tijdens de eerste race zijn er wel een aantal uitgevallen (motorpech of crashen en vastzitten in de dijk).
Mooi zwart is niet lelijk :)
Na de pikdorsers was het autocross met oude auto's waarbij alle overbodige ballast was verwijderd. Dit was ook mooi om te zien en hierbij ging er wel een omver :) (zie foto). Na twee races moesten we echter vertrekken vanwege verdere verplichtingen maar het was prachtig om te zien. Sam vond het ook niet erg maar na een half uur was de tijgerprint op zijn gezicht veranderd in een soort panda ;).

Foutje...
...bedankt :)
Prima dagje waarbij dank aan de weergoden.
Hierbij nog een filmpje gemaakt door Omroep Zeeland van de Cross in Driewegen

8 comments:

 1. hahaha! Geweldig! Nog nooit gezien.
  Mooie serie ;-)

  Groete uit Sneek!
  DzjieDzjee

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hey Gert Jan, hier in het Zeeuwse kom je deze dingen wel vaker tegen :)

   Delete
 2. Much smoke! Very good series, especially the tiger happy face :)
  Greetings

  ReplyDelete
 3. Een leuk blij kindje. Echter wel veel zwarte rook.

  Groetjes,
  Filip

  ReplyDelete
 4. Todo un espectáculo Joeri.
  Buenas fotos de esta peculiar carrera.
  Un abrazo

  ReplyDelete