Saturday, May 11, 2013

Sporen naar het verleden in Goes

Ieder jaar organiseert de "Stoomtrein Goes Borsele" het evenement sporen naar het verleden. Het bijzondere dit jaar was dat de "US Army Transportation Corps stoomlocomotief na 13 aar stilstand terug gaat rijden. Hierdoor staat het evenement dan ook in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Er was hierbij de mogelijkheid om met de treinen mee te rijden.
Miniatuur steden met spoorweg kunnen op zo'n dag niet ontbreken
Fototechnisch is op bovenstaande foto duidelijk de zeer beperkte scherptediepte te zien met dank aan de f2.8 van de Canon 17-55
Sam in de werkplaats van het spoor
Op bovenstaande foto kun je een wagon zien die ze aan het opbouwen zijn in de werkplaats. Technische tekeningen enz. hingen er ook bij.
Het leven zoals het was...
Na het zien van de overvolle parking bleek bij aankomst op het terrein dat de drukte toch nog meeviel. Na het betalen van de entree (€15) kon je alles verkennen en meerijden met de trein (wat wij niet hebben gedaan). Hieronder een korte samenvatting met foto's.

De hond kan er ook niks aan doen :)
Altijd binnen gestaan...
Klussen met Joeri: hoe demonteer je een wapen
Voor...
...na
Uiteindelijk na ongeveer twee uur terug de auto in om in Hulst nog even naar de kermis te gaan en nog wat terraszitten. Het weer werkte gelukkig redelijk mee waardoor we over deze dag dus weer niks te klagen hebben.
Jammer van de wolken want er kwam ook bovenlangs stoom uit :)
Vooruit!!!
Zie je wel dat er langs boven ook rook uit komt :)