Sunday, May 25, 2014

Op z'n Grieks

Dag 1 vertrek

Vlucht met Transavia was prima al had Sam z'n maag na het opstijgen wat problemen. Na de landing meteen naar de autoverhuur waar m'n hartslag sky high ging en dat kwam niet door het vrouwelijk schoon: m'n portemonnee lag nog op het vliegtuig.
Het schril contrast
Gevolg: sprint terug naar het vliegveld waar de hartslag snel terug uit het rode viel, omdat de schoonmaaksters hem hadden gevonden. Uiteindelijk MET portemonnee én rijbewijs naar autoverhuur waar we met pijn en moeite Sam en de koffers in de Nissan Micra konden duwen. De vrouwen waren met een busje al richting hotel want die pasten er niet meer bij ;).
Fam. Inghels in Griekenland. Dat we nog veel van de wereld mogen zien!!!
Wat al snel opvalt is dat de mensen hier heel vriendelijk zijn en vooral ook naar de kinderen. Dit is in het hotel zeker niet anders en is verder dan ook naar wens.
Enige minpuntje is het zout water in het zwembad maar dat staat ook in de brochure en is even wennen.
Het personeel loopt hard en over het eten en drinken valt ook niks te klagen.

Dag 2 slalom naar Kos stad

Via meerdere dorpjes, heuvels en dus vele scherpe bochten naar Kos stad om op 't gemak te wennen aan Greece. Dat dit een relatief rustige dag is, is niet erg gezien het gebrek aan nachtrust dankzij Sam :).
Mama en papa hebben nachtdienst gehad en papa is er uiteindelijk mee gaan wandelen vanaf half 5. Wim en Maris hebben hier ook van kunnen meegenieten maar Sam heeft beloofd dit goed te maken :P.
Voordeel hiervan is wel dat Sam zijn eerste zonsopgang heeft gezien en niet zomaar de minste. Papa kon zich verder ook bezig houden aangezien hij zijn fotoapparatuur had meegenomen.
Respect voor de Micra
Zoals gezegd brachten we onze dagdienst door met een goede slentertocht en het betere terraszitten. Met een plattegrond die je eerder in cartoonfilms ziet bleef het verkeerd rijden binnen de perken met dank aan Wim zijn instructies, bedankt Wim...Ouwe peer ;).
's Avonds weer lekker eten en dit blijft zo voor de rest van de vakantie. De komende nacht zou Sam zichzelf en papa en mama de welverdiende rust geven waarvoor dank...jonge peer :).
Met de "W" van Wim...ouwe peer!
Dag 3 Kefalos

Kefalos is ondanks het toerisme toch authentiek gebleven waar ik voorstander van ben. Sam korte het strand nog wat in door stenen de zee in te gooien...Daarna verder bergop en nog wat toegegeven aan mijn verslaving Tzatziki. Hierna naar het kasteel (althans wat ervan over gebleven is) en daarna richting het hotel met gevulde geheugenkaarten en lege magen.
steentjes tussen de teentjes
Ondanks de reeds gemaakte meters, de slippers ingeruild voor de loopschoenen en met Maris 4km hardlopen langs de promenade van Kardamena. De dag afsluiten met wat pils en dan de Griekse nacht in.

Dag 4

Ontbijt achter de kiezen en eens een ochtend aan het strand. Dat strand bestaat vooral uit keien wat even wennen is maar het glasheldere water maakt veel goed. Waar het koude water het bij mij ophield bij m'n knieën trotseerde ijsbeer Wim de koude. Sam had het ondertussen druk met de steentjes tussen zijn tenen :).
het blijven kinderen hé ;)
Na een ochtend bakken op het strand met de Nissan richting Zia voor een geprezen zonsondergang. De uitzichten waren knap en de rit ernaartoe was dan ook zeker geen straf. Na een lekkere hap met dito uitzicht bleek dat de zonsondergang later dan verwacht zou plaatsvinden: op naar het hotel om de "lazy day" van morgen voor te bereiden.
knap uitzicht (op de achtergrond ;) )
Dag 5 Lazy Day

Vandaag met "piratenschip" op weg naar 2 strandjes en een korte stop om te snorkelen / zwemmen.
Na wat vertraging bij de start uiteindelijk met uitstekend weer naar het eerste strandje. Het was de definitie van pittoresk en daarom ook zeer mooi. De 2e stop was minder bijzonder maar met de terrasjes was niks mis ;). Als laatste een stop om 20 min te zwemmen/ snorkelen maar al snel bleek dat het laatste weinig nut had. De visjes waren of bang van mij of ze zijn er nooit geweest. Het zwemmen deed wel deugd maar zoals gezegd was de stop te kort.
Captain Jack Sp...Inghels
Bij aankomst in de haven van Kos ging het echt bijna mis. De aandrijving van het schip vertoonde defecten en een crash met een ander schip was op een gegeven moment meer werkelijkheid dan fictie.
Met de hulp van een ander schip kon dat van ons toch richting de oever. Een medewerker van het schip dacht de ketting van het afrollende anker nog tegen te houden met zijn voet waarbij ik de neiging had om hem vast te binden voor zijn eigen veiligheid en die van ons.
Kort samengevat kon de uitvoering van de trip beter maar we hebben toch genoeg genoten en gelachen.

Dag 6 Alle wegen leiden naar Kos

2e bezoek aan de stad Kos met dit keer wat meer cultuur. Niks mis mee, maar het onderhoud van de gebouwen kan veel beter...kwestie van mentaliteit of geld? Op de terugweg de Nissan off-road getest en vanaf nu heb ik voor deze auto respect :). De bodemplaat die meerdere keren tegen de grond schraapt en de veren die verder in/uit gaan dan zelfs op Belgisch wegdek. We hebben uiteindelijk terug asfalt gevonden en het hotel gehaald...
Sinds deze vakantie worden ik en Sam de "Hells Inghels" genoemd...
Een groot verschil dat je op 1 dag ervaart
Dag 7 Bodrum

Op tijd uit de Griekse bedden en via het ontbijt de haven van Kos. Vanaf daar met de catamaran naar het Turkse Bodrum. Dankzij Sam werden we uit de lange wachtrij gehaald en konden we zowat meteen aan boord: bedankt jonge peer;).
De Catamaran waarmee je op 20min van Kos in Bodrum staat.
Alles namaak...zouden ze ook "nep-Turken" hebben? ;)
Visueel hetzelfde, kwalitatief een tiende...
Omdat we Europa verlieten was een visum noodzakelijk en daar ging het niet helemaal goed met de namen waaronder het volgende: Mariska werd Marisva. Kort samengevat: dit is een blijvertje :).
Eenmaal in Bodrum is het verschil best groot t.o.v. Kos. Modernisering en toerisme draaien hier op een hoger niveau met bergen namaak kleding en verkopers die je aanspreken met "lekker lekker" en "allemachtig prachtig" :). Het grote verschil met Kos maakt deze uitstap extra mooi.
Het totaalaanbod + het lekker weer = lekker lekker!
dit was dan wel "the real deal"
Dag 8 Ter plaatse rust

Inmiddels de laatste dag van deze vakantie zonder inpakverplichtingen. Vandaag lekker verkleuren aan het strand waarbij Sam het strand nog wat verder kan inkorten. 's Middags vanaf ons terras het zwembad in wat makkelijk kan aangezien onze kamer aan een zwembad grenst. In de tussentijd gooi ik me met m'n laptop nog snel in een zetel aan de receptie om dit blog af te werken en online te gooien.

De terugvlucht verliep prima en Sam heeft goed kunnen slapen. De nacht doorgebracht bij Van Der Valk Hotels en daarna naar het vertrouwde nest.

De vakantie is een mooie evenwichtige mix geweest tussen ontspanning en uitstapjes. Het was de eerste vliegvakantie met Sam erbij dus hij kan alvast een vinkje bij Griekenland zetten ;).
Het goede gezelschap van Maris(va) en Wim samen met het goede hotel en weer maken dit tot een prachtige ervaring die ik bij thuiskomst digitaal verder zal verwerken...ALLEMACHTIG PRACHTIG!!!No comments:

Post a Comment