Friday, November 7, 2014

Uganda October 2014 part III

Maandag 3/11
Maandag is de dag dat veel mensen nog reizen van de hoofdstad naar Lira. Rustig op kantoor dus en tijd voor wat papierwerk. Vanmorgen gaan lopen met kleding die nog deels nat is. De kleding lag namelijk nog te weken in de "wasserij". Omdat de vrouw van de wasserij nauwelijks Engels kan, heb ik alles maar met handen en voeten uitgelegd hetgeen een ideale opwarming was trouwens. Het lopen hier op  1000m hoogte i.c.m. de warmte maakt het wat zwaarder maar daarom kort ik de afstand wat in. Zo ben ik dan ook weer :)

Dinsdag 4/11
Vandaag presentatie van donderdag voorbereid en de honger naar het veldwerk neemt weer toe. Morgen verlaten we het kantoor weer dus het komt wel goed schatje...Na het werk snel langs de winkel om een bal te kopen die de Indiër meer dan hard genoeg op pompt. Bij aankomst op het voetbalveld blijkt het veld bezet door de "echte" voetballers die aan het trainen zijn. Op een apart veldje worden we al snel vergezeld door een een aantal jonge Ugandezen waarmee we gemend een wedstrijdje spelen. 

Hierbij moet je wel even de normale grasmat vergeten en beeld je meer een maanoppervlak voor waarbij één van de locals tot halverwege zijn scheenbeen in een put wegzakt. Ondertussen worden we gekoeld door een regenbui die dan ook het veld nog eens om tovert tot een schaatsbaan. De wedstrijd verloopt fanatiek maar doordrenkt met Fairplay :). Uiteindelijk verlaten we het veld met een groepsfoto en ben ik met 3-1 verloren. Hopelijk krijg ik mijn kans op revanche.

Woensdag 5/11
Het vertrek naar Oyam wordt met twee uur uitgesteld en even verdwijnt het geduld en komt de Nederlandse mentaliteit bovendrijven. Deze maakt gelukkig snel opnieuw plaats voor het Ugandese geduld en ik draai de laptop nog even aan en wacht geduldig tot we kunnen vertrekken. Bij mijn geboorte heb heb ik te weinig geduld meegekregen maar probeer het wel te kweken ;).

Bij het middageten wil ik rijst en bonen bestellen aangezien de kip vorige keer een aanslag pleegde op mijn spijsvertering en alles wat eraan vast zit. Kort na de bestelling komen ze met het bericht dat de bonen op zijn. Het wordt uiteindelijk rijst met ketchup en daarna wat koekjes... Wat gaat die pizza vanavond in Lira smaken! Aangezien de spanning al sinds lange tijd is uitgevallen, is de cola niet koud dus dan maar aan het airco kanaal leggen in de auto :). Bij het openen van de koekjes zit ik dat ze al 6 maand over datum zijn. Jep, Afrika.

Vrijdag 7/11
Soms vergeet je wel eens hoe bizar groot het verschil is met ons luxe leven. Het is goed om hier te zijn maar het is ook mooi om op het vliegtuig te stappen van KLM richting Amsterdam. Na het afscheid nemen op kantoor komen we na 5uur rijden aan in Kampala waarbij de rit voor mij stopt in Entebbe. Met zicht op het vliegveld vat ik de afgelopen 3 weken nog even samen waarbij ik al voorzichtig de volgende trip in maart 2015 in agenda zet.
een actie-foto om af te sluiten :)
Dat is voor later, nu hup naar Holland hup :). Thanks for reading en kom gerust langs om het foto- en filmmateriaal te bekijken.

No comments:

Post a Comment