Friday, October 30, 2015

Uganda october 2015 part II

zondag 25-10-2015

vorige zondag was er één zoals een zondag hoort te zijn en dat is deze ook. Na het ontbijt een wandeltocht door Lira waarbij we het nieuwe "winkelcentrum" ook eens kunnen bezoeken. Voorheen stonden er houten en blikken kraampjes in het zand wat nu allemaal is verhuisd naar een groot gebouw met uiteraard een dak. De vis-afdeling voorziet meteen de geur voor zowat het hele gebouw en het is ook hier weer een enorme verbetering.

Het winkelcentrum, de aanleg van meer asfaltwegen en soms zelfs een voetpad: het gaat de goede kant op.
Kids playing, toen ik achteraf hun wat fooi gaf voor het "poseren" rende ze meteen weg...waarschijnlijk snoep gaan kopen ;)
Op de terugweg komen overal de truitjes van Manchester United weer boven want de wedstrijd gaat zo beginnen op TV. De Première League is hier ongekend populair wat bij de Eredivisie niet snel zal gebeuren....
Massa's vleermuizen in de bomen
Op de terugweg naar het hotel was de president nog op een groot plein ter voorbereiding van de verkiezing die in 2016 worden gehouden. Voor de veiligheid was de politie en het leger ter plaatse en later zagen we de president per helikopter Lira verlaten. Het is bijzonder om te zien maar het zijn ook deze gelegenheden waar wel eens problemen ontstaan.

Maandag 26-10-2015

Met wat gebrek aan nachtrust starten we een dagje kantoor. Ik lag er op tijd in maar honden, auto's, hanen en schoonmaaksters werkten hier niet aan mee. Op kantoor digitaliseer ik mijn aantekeningen van vorige week en maken we alvast de plannen voor komende week.
mijn collega Harold en onze halve liters passion juice (geen bier!)

jazeker, goed bezig (de chips van de avond ervoor was ook lekker)
Tussen de middag strekken we de benen en eten bij Sankofa waar we vaker eten. Lekker man: eten op balkon in het zonnetje, mooi uitzicht...continu auto's en brommers die voorbij rijden,...;). Nee serieus, dit moment zou ik graag implementeren in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Dinsdag 27-10-2015

Another day at the office.

Ik heb ondertussen de verloren nachtrust al grotendeels ingehaald dus alife and kickin!
's avonds lekker spaghetti eten bij Lillian Towers en morgen terug de praktijk in.

Woensdag 28-10-2015

Vandaag een dagje praktijk in Dokolo waar we morgen opnieuw een bezoek brengen aangezien de operator niet aanwezig was. Dit is niet echt een heel groot probleem aangezien we dan al wat opties kunnen bekijken voor het plaatsen van zonnepanelen.
Die zwaartekracht he
Voor het avondeten werden we om 18u opgehaald terwijl de afspraak 17u was. Na het doorgeven van de bestelling moesten we dan nog een kleine 90min. wachten...Zoals we reeds wisten: wij hebben de klok en zij hebben de tijd.

Donderdag 29-10-2015

Een rondje hardlopen voor het ontbijt samen met mijn collega doet goed. Dankzij het regenseizoen is de temperatuur acceptabel wat het vochtverlies aanzienlijk beperkt. Hierna volgt een dag vol goede bedoelingen maar ondanks dat we niet al onze plannen kunnen uitvoeren toch een geslaagde dag. Zoals gezegd: ik pas me aan en maak me hierover dus (bijna) niet meer druk ...Je kan er maar beter eens om lachen en vrolijk verder gaan.

Vrijdag 30-10-2015

In de ochtend nog wat papierwerk erdoor draaien en daarna via Kampala naar Mbarara. We overnachten hier om dan zaterdag naar het Queen Elizabeth Park te rijden. Dit betekent 8u rijden en dus zitvlees kweken.

Dat is 'm
Onderweg stoppen we nog bij het punt waar de evenaar de weg over steekt en jawel er zijn meer Chinezen die er foto's nemen :). Het hotel is dik in orde en komt dichterbij de Nederlandse normen. Steak met pepersaus klinkt heel gewoon maar voor ons nu een special!
Bezoek in de tuin van het hotel
's avonds nog een reeks hemellichten waarbij mijn collega aangeeft dat wereldwijd Kampala jaarlijks de meeste hemel-flitsen telt (weetje).

Ze zitten nog niet allemaal vast zie je wel
Morgen gaan we naar Queen Elizabeth park maar dat leg ik in het 3e en laatste deel uit. Have a nice weekend!!!