Sunday, November 6, 2016

Kenya 2016 part II

Zaterdag 5-11


Hell's Gate...klinkt mooi he ;). Hell's Gate National Park is een park van 68km2 met wilde dieren en een zeer mooie natuur. Vanaf ons huisje rijden we 45min tot het park, waar we de gids ophalen en het park inrijden. Na 5 min rijden krijgen we de optie om een stukje rots te beklimmen, maar daar ga ik met mijn hoogtevrees niet aan mee doen.


gevolg van vulkanische actie
kudde giraffen
Het park is heel mooi en de giraffen, zebra's en gazelles maken het plaatje af, de Pumba's (zwijnen) steken regelmatig de weg over. Die laatste kunnen blijkbaar maar 5 sec. iets onthouden wat ze nog komischer maakt.
bewijs dat ik er ook was ;)
 

Na 1,5u rijden starten we te voet een route van 4,5 km door de kloof, wat ruim zo mooi is dan de het park. Het is soms behoorlijk wat klimmen maar, de gids zorgt er wel voor dat we veilig de tocht kunnen afmaken. 5 Jaar geleden zijn hier enkele studenten verdronken, doordat het water zeer snel steeg en ze geen gids mee hadden genomen. Ik kan er heel veel over vertellen maar bekijk vooral de foto's en ook het filmpje hieronder.

Een dagje bakken en zweten sluiten we af met lekker eten en het betere bankhangen :).

Hier zie je goed hoe extreem hard de gesteentes worden uitgeschuurd door het water.


held op sokken
Zondag 6-11


Uitslapen,...

Kort na de middag wandeling van 7 km, waarbij we tot 30 m van een groep zebra's in het wild konden komen, wat je ook niet iedere dag mee maakt. Na deze wandeling gooi ik er nog een wandeling achteraan en sluiten de dag af met film en bankhangen.

deel 2 van de wandeling
Maandag 7-11

Day at the office om het onderhoudsprogramma nog meer vorm te geven. Het opdienen van het eten gaat wel anders dan bij ons,  je krijgt het voorgerecht bijvoorbeeld na het hoofdgerecht. Bij bestelling van 2 pizza's kun je niet tegelijk eten, omdat ze er maar 1 tegelijk kunnen bakken en drinken komen ze ook regelmatig per stuk brengen, maar zolang de kwaliteit ervan zo goed blijft kan ik er goed mee leven.


's Avonds ga ik met een collega squashen, waarbij we ons kapot schrikken bij het verlaten van ons terrein. Bij de overburen zit een waakhond, waarvan je de foto prima kan gebruiken voor zo'n bordje "hier waak ik" . Man, wat een kop hebben ze daar op gezet... We hebben de hond al vaak gezien, maar dit keer tikt m'n collega me aan en wijst naar het hek dat open staat, met de hond in de opening naar ons kijkend. Kort daarna zie ik de eigenaar erachter staat dus niks aan de hand. Ik kan je wel zeggen dat ik, zonder een bal te slaan al een stevige hartslag had :) .


meeeeuuuuhhhhh :)
De verlichting van de squashzaal is nog defect en ze beloven steeds dat het de volgende dag gemaakt wordt maar er gebeurt weinig...blijf lezen...Dinsdag 8-11
Dinsdag en woensdag bestaan vooral uit het verder invullen van het onderhoudsplan. Dat plan is nu gemaakt in Excel, aangezien nog niet iedere operator goed met een pc overweg kan en hopenlijk kunnen we dit eind volgend jaar omzetten in een onderhoudsprogramma / softwarepakket . Het is waarschijnlijk te ambitieus, maar we gaan het in ieder geval proberen.Ik ben vandaag weer een paar uur in de praktijk, waarbij er een fotograaf langs komt om wat "sfeerbeelden"  te schieten voor publicaties in een blad. Vriendelijke peer en ik moet op mijn tanden bijten om niet te lang over de fotografie door te gaan.

Eureka: de verlichting van de squashzaal is gemaakt. Respect! Ik zei toch dat je moest blijven lezen...
Donderdag 10-11


Vandaag weer een combi van kantoor- en veldwerk, waarna we voor het avondeten onze skills testen op het golfterrein. Het betreft hierbij vooral het afslaan, wat zeer slecht begon, maar ik toch eindige met ballen over de 100m tot zelfs enkele op 150m. Niet slecht en zeker gezien er geen lichamelijke letsel volgde :).
Vrijdag 11-11


Na een korte meeting het veld in om een 2e bezoek aan sommige locaties te brengen. Daarbij wordt toch duidelijk dat een enkele operator toch lastiger te motiveren is, maar dat zien we dan maar als een uitdaging. De andere operators zijn wel zeer geïnteresseerd en dat zie je in de gehele installatie terug.


's Avonds filmpje kijken en voorbereiden op ons uitstapje naar het National Park van Nakuru.

oude zuivering die nu buiten bedrijf is