Friday, November 18, 2016

Kenya 2016 part III

Zaterdag 12-11
De weg op richting National Park in Nakuru. Het park is mooi en ik hoop er zeker nog een keer te komen. Ondanks dat ik mijn goede foto-hardware niet bij had geven de foto's toch een redelijke indruk van wat we hebben gezien.
die doet 't niet meer
Zondag 13-11
Niet te vroeg uit het stro en daarna richting golfbaan. Na een uurtje warm slaan beginnen we aan het "echte"  werk. Met 9 holes voor de boeg en de verzekeringspapieren op zak kan het feest beginnen. Mijn slagwerk varieert van maaien in hoog gras tot prima amateur golfwerk. Uiteindelijk zonder kleerscheuren of contact met het ziekenhuis het einde van de golfbaan bereikt. Tijdens het golfen lopen de apen vrolijk over de golfbaan of hangen ze in een boom. Ik vraag me af of ze soms wat ballen moeten incasseren maar schrik hebben ze er zeker niet van.

Maandag t/m woensdag
Maandag geef ik een korting training aan de operators over het gebruik van Google Drive en Excel. Ze pikken het prima op en met vertrouwen in het resultaat sluiten we de training af.


Dinsdag en woensdag zijn vooral kantoordagen met een tussendoor wat veldwerk. Bij het bezoek van een lekkage neemt iemand van de onderhoudsploeg het overblijfsel van een maïskolf en maak hier met een mes een punt aan. Een collega van hem schept daarna continu water uit de put waarna hij de maïskolf in de gescheurde leiding stopt: lekkage tijdelijk opgelost :).


Donderdag 17-11

Laatste controle aan de pilot en bij aankomst waren ze druk bezig met het opknappen van het terrein. Hierna nog een reservoir van hun bezocht in een armer deel van de regio.

de arme wijken
Vanavond laatste nacht in het guesthouse waarbij ik afscheid neem van de gekko op mijn kamer die netjes de muggen op eet. We sluiten de dag af met wat balletjes meppen op het golfterrein waarbij de serveersters ook tips geven voor het golfen wat wel bijzonder is.

Vrijdag 18-11
Een afsluitende dag op kantoor en in de namiddag terug richting het vliegveld van Nairobi. Ik kan terugkijken op een zeer geslaagd werkbezoek aan Kenia. Het klimaat is zeer aangenaam als ook de vriendelijke mensen en hopelijk volgt de komende maanden een goede verderzetting van het onderhoudsplan. Nu de pijlen richten op een goede terugkeer naar het allerbelangrijkste: mijn vrouw en zoontje! Vertrekken is mooi maar terug thuis komen is mooier en wat mij betreft mag dat zo blijven :).
fotostudio :)