Friday, November 4, 2016

Kenya november 2016

Maandag 31-10

Na het hoofdstuk Uganda vlieg ik nu naar Kenya. De dreamliner van Kenya Airlines is toch weer net wat nieuwer en de vlucht was prima.
Bij aankomst merk je toch dat Kenia wat verder staat dan Uganda en die vergelijking zal ik nog vaak maken gezien mijn vorige uitzendingen. 
's Middags kan ik alvast kennismaken met de medewerkers van het waterbedrijf Naivawas en al tijdens deze eerste meeting merk ik positieve zaken wat inzet en ontwikkeling betreft,  dus dat is al hoopgevend.
In het guesthouse verblijf ik met nog 2 collega's en sluiten we de dag nog af met verdere kennismaking en grove plannen voor de komende weken. Wie mijn blogs van Uganda heeft gelezen weet dat je in Afrika niet ver vooruit moet plannen en ik ben daar dus nu alvast voorzichtig mee.

Dinsdag 1-11

Na het binnenharken van de Muesli naar kantoor waarbij ik al snel met mijn nieuwe tijdelijke Keniaanse collega's het veld in ga om de productielocaties te bezoeken.
De gedrevenheid van deze mensen is al een goed teken wat je ook terug ziet in het geleverde werk en de staat van de installaties maar er is nog een hele weg te gaan en daar gaan we dan ook bij helpen.
Mijn doel is om hier een systeem op te zetten voor het onderhoud,  wat ik een mooie uitdaging vind en al zeker met zulke collega's.


Het weer is hier op 1800m hoogte geweldig en daarmee bedoel ik vooral dat het niet te warm is.
Voor het avondeten nog ff langs de fitnessruimte voor wat meer beweging waarbij mijn crosstrainer door een defect staat ingesteld op een zeer steile helling...dit gaan we morgen voelen :).

Woensdag 2-11

De beentjes zijn de beklimming op de crosstrainer nog niet vergeten en hopelijk kan ik ze vanavond met het betere squashwerk verder pijnigen.
Vandaag bezoek ik nog productielocaties waarbij een operator plots begint te springen en op zijn benen slaat. Oorzaak blijken mieren te zijn die bij voorkeur op plaatsen bijten die wat gevoelig liggen... Vul maar in ;).
In onze woonkamer hebben we trouwens gezelschap van een gekko. Afgaande van de naam zou je zeggen dat het familie van mij is maar,  aangezien ik geen muggen eet houdt de vergelijking toch al snel op.
Avondeten was met haardvuur dik in orde.  Slecht eten heb ik hier trouwens nog niet gehad.
Als blaffende honden niet bijten dan moet je niet bang zijn voor de honden hier op het terrein :). Verder geen last van maar blijkbaar zijn mensen hier snel bang van honden en zijn het dus ideale alarmsystemen.

Donderdag 3-11

Vandaag nog een dag op kantoor waarbij opnieuw de medewerking van de Keniaanse collega's positief opvalt. Het is zo lekker werken en geeft ook een boost.
Gezien de vooruitgang met het kantoorwerk zet ik morgen weer in op een dag in het veld.
's Avonds nog even zweten in "the gym" en dan Indisch eten. Hierbij kregen we te horen dat de kok niet aanwezig was maar de stand-in deed het prima. Het feit dat je naar een restaurant gaat waar geen kok aanwezig is kun je je nauwelijks voorstellen in ons landje.
zicht vanaf restaurant
Vrijdag 4-11

Door het wachten op de uitslag van Ajax vs Celta de Vigo mis ik wat nachtrust dus dat halen we in het weekend dan wel in. Gisteren genoeg zitvlees geweekt dus vandaag veldwerk.

Bovenstaande foto is een kiosk waar de mensen water kunnen kopen. De linkse 2 kranen zijn de dure met de beste kwaliteit water. De rechtse kranen zijn van mindere kwaliteit, het bevat veel fluoride waardoor de botten zwakker worden en de tanden zowat rotten. Het vat bovenop de kiosk is de voorraad en bevat onderin een filter voor de betere kwaliteit. Jammer genoeg kiezen nog veel mensen om water rechtstreeks uit het meer te drinken wat zeer slecht is. De gevolgen ervan zie je pas over langere periode en daarom schrikt het waarschijnlijk ook niet genoeg af.
Doelstelling trouwens gehaald vandaag: op 1 locatie de pc v/d operator verbonden met internet en de ruwe start kunnen geven voor het invullen en het werkend krijgen van het onderhoudssysteem. 
Salade met aardbeien, lekker hoor


No comments:

Post a Comment